Qigong-Zen-TRE dag

Uit je hoofd, in je lijf 


Wil je diepe ontspanning, rust, helderheid en meer energie ervaren? Kom dan naar een van onze Qigong-Zen-TRE introductie dagen. Ontdek de wijsheid van je lichaam en reis in één dag diep naar binnen door beweging, vertraging en ontlading.

Wat kun je verwachten? 

Tijdens deze dag van Qigong, zenmeditatie en TRE maak je kennis met nieuwe en eeuwenoude methoden afkomstig uit de westerse en oosterse wereld, die ieder op hun eigen manier zorgen voor:

– meer rust en ontspanning in je lijf
– minder piekeren, meer focus en helderheid in je hoofd
– vermindering van spanning en stress
– emotionele stabiliteit
– meer levenslust en zelfvertrouwen
– beter slapen en meer energie

Je neemt wat meer afstand van je alsmaar denkende brein en geeft meer aandacht aan het lichaam. Daarmee krijg je de kans om je denken te kalmeren, je hoofd, hart en buik weer met elkaar te verbinden, stress en spanning los te laten en levensenergie weer te laten stromen. 

De wijsheid zit in je lichaam, maar automatisch luisteren we toch meestal naar ons hoofd. We geloven onze gedachten en gehoorzamen ons denken. Om werkelijk te ontspannen, mogen we het hoofd wat vaker ‘vrij’ geven en meer aandacht geven aan ons lichaam en onze (levens)energie.

Data

- 2 juni – Oud-Beijerland (locatie gewijzigd)
- 21 juni – Gendt (bij Nijmegen)
- 20 september – Arnhem

Tijd

10.00 – 17.00 uur

Aanmelding

Voor aanmelding klik hier (via website van Spring training & coaching) 
Na aanmelding krijg je een mail met praktische informatie en voor een goede begeleiding van de TRE sessie een intakeformulier.

Kosten

€ 144,- inclusief BTW, vegetarische lunch en koffie/thee, 

Bij annulering

Annulering van een verdiepingsdag tot drie weken van tevoren, worden €25 administratiekosten gerekend. Bij afmelding binnen drie weken voor de totale kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Maartje de Deugd: 06-41912569 of mail: info@maartjedeugd.nl Nanette Hagedoorn: 06-21649568 of mail: nanette@springcoach.nl

Qigong-Zenmeditatie-TRE

Chi Neng Qigong


Chi Neng Qigong is een wereldwijd beoefende Chinese bewegingsvorm gericht op verbetering van je gezondheid, je bewustzijn en je geluk. Het is een instrument voor persoonlijke ontwikkeling door fysieke training. De effectieve langzame bewegingen maken je lichamelijk sterker, mentaal helder en emotioneel stabieler. 

Als je Chi Neng Qigong beoefent gaat de energie in je lijf onbelemmerd stromen waardoor blokkades en verstoringen oplossen, je in balans komt en gezond blijft. Je krijgt meer energie en tegelijkertijd ervaar je diepe fysieke en mentale ontspanning. Met een kwartier oefenen per dag ervaar je al resultaat.

Chi Neng Qigong is niet gericht op het leegmaken van je hoofd, visualisaties of het sturen van energie. Qigong concentreert zich op het uitvoeren van fysieke oefeningen en het bewust inzetten van de mogelijkheid je aandacht te focussen. Door Qigong wordt je bewust van de stillere laag informatie onder je lawaaiige gedachten. Hierdoor kunnen lichaam en geest één geheel worden.

Zenmeditatie


Met Zenmeditatie ga je de vertraging in en ontmoet je jezelf. Het is een aandachtstraining waarbij je oefent om in het hier en nu aanwezig te zijn en zonder oordeel te kijken naar wat zich aandient als je stil gaat zitten. Deze eeuwenoude en effectieve oefenmethode is ontstaan uit het boeddhisme.

Door te mediteren geef je jezelf de tijd om (dagelijkse) ervaringen te verwerken. Als je stil zit komen juist vaak allerlei gedachtes naar boven. Je gebruikt de ademhaling om jezelf iedere keer uit je gedachtestroom terug te halen naar het heden. Dit geeft je de kans om zonder er in mee te gaan bewust te worden van je gedachten en gevoelens die je vaak onbewust leiden.

Je wordt waarnemer van jezelf, waardoor er meer inzicht ontstaat, je minder wordt geleid door gedachten en emoties en je evenwichtiger wordt in het omgaan ermee. Je leert luisteren naar jezelf en wat goed voor je is. En daardoor ervaar je meer rust en balans.

TRE

TRE staat voor tension releasing exercises. Het zijn fysieke oefeningen die je helpen vastgeroeste spanning in je lijf te ontladen en in het dagelijks leven jezelf beter te reguleren. TRE is een wereldwijd gebruikte methode om jouw eigen herstelmechanisme weer te activeren. Doe je TRE, dan schudt de spanning letterlijk van je af. Je herstelt je vitaliteit, voelt weer verbinding met je lichaam en herkent stress signalen eerder in het dagelijks leven.

De effecten van stress kun je onmiddellijk in je lijf voelen: hoge hartslag, opgejaagd gevoel en emotioneel: misschien krijg je een kort lontje of overvalt je soms een gevoel van onmacht, hulpeloosheid of verdriet. Mentaal doet stress ook geen goed: je kunt het overzicht kwijtraken, blijven piekeren en malen, vergeetachtig worden, chaotisch of juist last krijgen van een tunnelvisie.

Bij langdurige stress of angst kunnen spierspanning patronen ontstaan in ons lichaam. Dit wordt na verloop van tijd zo gewoon dat je het niet eens meer door hebt dat er spanning in je lijf zit. Met TRE kun je op natuurlijk wijze de opgeslagen spanning ontladen.

De trainers

Nanette Hagedoorn

Als coach heeft zij zich gespecialiseerd in lichaamsgericht werk, vanuit de wetenschap dat de wijsheid én het zelfgenezend vermogen in het lichaam zit. Ze gebruikt verschillende methoden naar het onderbewuste waar onze patronen en onverwerkte emoties liggen opgeslagen: ademwerk, Mind Eye Power, TRE en Qigong. Nanettes stijl kenmerkt zich door lichtheid, humor en enthousiasme. Lees meer over Nanette  

Maartje de Deugd

Door vertraging, verbinding en bewustwording nodigt Maartje je uit samen te onderzoeken wat je nodig hebt om soepeler te bewegen door het leven. In haar coaching werkt ze vanuit de samenhang en aandacht voor zowel lichaam als geest en maakt daarbij gebruik van haar kennis als zenleraar en TRE provider. Door haar rust en openheid biedt ze vertrouwen en veiligheid als het spannender wordt. Ze houdt het graag praktisch en realistisch. Lees meer over Maartje