Over Maartje

Maartje de Deugd

Vertragen en doseren, dat zijn mijn grootste leerpunten geweest.

Ik heb jarenlang met veel plezier gewerkt bij de overheid, was daarnaast intensief bezig met sport en vrienden. Maar ik voelde me opgejaagd, in de overlevingsstand, alsof ik wegvluchten van mezelf door maar de hele tijd bezig te zijn. Dat was voor mij de stap om te starten met zenmeditatie.

Stilstaan, vertragen om bewust te worden hoe het echt met me gaat en om te voelen wat gevoeld wil worden.

Het leerde me meer in het hier en nu te zijn en keuzes te maken waardoor er meer ruimte ontstaat om te ontdekken wat echt belangrijk voor me is. Een burn-out heeft dat bewustzijn verscherpt. TRE heeft me geholpen om mijn overlevingsstand te herkennen en handvatten gegeven om in het dagelijkse leven terug te kunnen keren naar meer ontspanning en rust ongeacht de omstandigheden in mijn leven.

Door deze inzichten ben ik een andere weg ingeslagen door de opleiding tot TRE provider en Zencoach te gaan volgen. Mijn basishouding is om zonder oordeel, aandachtig, luisterend en in verbinding aanwezig zijn. Ik bied veiligheid en vertrouwen als het spannender wordt en houd het graag praktisch en realistisch. Ik ga graag als gecertificeerd TRE provider en zencoach met je op weg om te ontdekken wat het jou kan brengen.